Lees alles over tuinen

Wat is een tafelhaard? Wij leggen het je uit!

×
Ga terug naar het overzicht

Een tafelhaard is een sfeervolle en praktische toevoeging aan elke buitenruimte. Of je nu gezellig wilt borrelen op het terras of een warme sfeer wilt creëren tijdens een kille avond. Een tafelhaard biedt uitkomst. In deze blog gaan we in op alles over tafelhaarden. We bespreken de verschillende soorten, de voordelen, en hoe je de juiste keuze maakt voor jouw tuin of terras. Of je nu een compacte haard zoekt of een elegante installatie. Er is een tafelhaard die aan jouw behoeften voldoet. 

Wat is een tafelhaard? 

Een tafelhaard is een kleine haard die in een tafel ingebouwd is of als los element op een tafel geplaatst kan worden. Deze haarden zijn ontworpen om warmte en sfeer te bieden zonder de ruimte en installatie van een grote, traditionele haard. Ze werken vaak op gas of bio-ethanol, wat zorgt voor een schone en rookvrije ervaring. Tafelhaarden zijn er in diverse stijlen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten buitenruimtes, van kleine balkons tot ruime terrassen. Ze bieden een gezellige en warme sfeer, ideaal voor avonden buiten met familie en vrienden. 

Wat zijn de voordelen van een tafelhaard in jouw tuin? 

Tafelhaarden bieden verschillende voordelen. Ze zijn een bron van warmte, wat het mogelijk maakt om langer buiten te genieten. Daarnaast voegen ze een sfeervol element toe aan je buitenruimte, waardoor een gewone avond bijzonder wordt. Door hun compacte formaat zijn ze ideaal voor kleinere ruimtes waar een grote haard niet past. Tafelhaarden zijn ook gebruiksvriendelijk. Ze zijn eenvoudig aan te steken en te doven, zonder de rommel van traditioneel houtvuur. Dit maakt ze een praktische keuze voor wie op zoek is naar een gemakkelijke sfeermaker in hun tuin of terras. 

Houd hier rekening mee met het kiezen van een tafelhaard 

Bij het kiezen van een tafelhaard zijn enkele punten belangrijk. Overweeg eerst de grootte van je tafel of ruimte waar je de haard wilt plaatsen. Een kleine haard is geschikt voor een compacte ruimte, terwijl een grotere haard beter past bij ruime terrassen. Denk ook na over het type brandstof. Gas- en bio-ethanolhaarden zijn populair vanwege hun gebruiksgemak. Kijk vervolgens naar het design. Kies een stijl die past bij je tuinmeubilair en de algehele sfeer van jouw tuin. Let ook op de veiligheidskenmerken en de gebruiksvriendelijkheid. Een goede tafelhaard combineert functionaliteit met stijl en draagt bij aan het comfort van je buitenleven. 

Het onderhoud van een tafelhaard 

Onderhoud is een belangrijk aspect van het bezitten van een tafelhaard. Regelmatig schoonmaken verlengt de levensduur en behoudt de uitstraling. Verwijder na elk gebruik as en resten, vooral bij bio-ethanol- en houthaarden. Controleer gas- en bio-ethanolhaarden op lekken en zorg dat alle onderdelen goed functioneren. Bewaar je tafelhaard in de winter op een droge plek of dek hem af om hem te beschermen tegen weersinvloeden. Simpel onderhoud zoals deze stappen zorgt ervoor dat je haard veilig en efficiënt blijft werken en je er langer van kunt genieten. 

Neem het op in de styling van jouw tuin 

Styling van je tafelhaard draagt bij aan de algehele sfeer van je buitenruimte. Kies accessoires die het vuur accentueren, zoals hittebestendige decoratieve stenen of glas. Deze verhogen de visuele aantrekkelijkheid. Plaats comfortabele stoelen rondom de haard om een gezellige zithoek te creëren. Gebruik kussens en plaids voor extra comfort en warmte. Denk ook aan de verlichting rondom de haard. Zachte, indirecte verlichting versterkt de sfeer. Planten en bloemen kunnen een natuurlijk en fris element toevoegen aan de setting. Een goed gestylde tafelhaard wordt zo het middelpunt van je buitenleven, waar vrienden en familie samenkomen. 

Kies een tafelhaard van Tenderflame 

Het kiezen van de perfecte tafelhaard kan je buitenruimte veranderen in een gezellige ontmoetingsplek. Als je op zoek bent naar een breed assortiment aan stijlvolle tafelhaarden, kijk dan eens bij onze partner Tenderflame. Zij bieden diverse modellen die veiligheid, gemak en stijl combineren. Of je nu een kleine haard voor intieme avonden zoekt of een groter model voor sociale bijeenkomsten, Tenderflame heeft opties die passen bij elke behoefte en stijl. Bezoek hun website voor inspiratie en kies de tafelhaard die jouw buitenleven compleet maakt. 

Heb je een vraag of wil je meer weten over tafelhaarden?

Ga terug naar het overzicht
De ultieme buitenbeleving

Aflevering

Alles over de ultieme buitenbeleving

In Het Goede Buitenleven komen alle facetten van de ultieme buitenbeleving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De locatie en het ontwerp
  • Beplanting en biodiversiteit
  • Verbinding binnen- en buiten
  • Outdoor cooking
  • Tuinverlichting
  • Privacy en beveiliging
  • Tuinmeubelen
  • Wellness en zwemvijvers

Bekijk de afleveringen

Onze blogs

Onze blogs

Wil je alle ins- en outs weten rondom Het Goede Buitenleven, onze prachtige projecten en onze teamleden? Neem dan vlug een kijkje op onze blogpagina en mis niks.

Lees onze blogs