Lees alles over tuinen

Aflevering 8 – Monumentale molen en morderne villa

×
Ga terug naar het overzicht

De opdrachtgever had een lege kavel, eigenlijk een weiland, tegenover een monumentale molen. Daar wilde hij iets leuks mee doen. Hij stuk grond, daar had hij een droom bij om een woning te laten bouwen om vele jaren van te kunnen genieten.

De woning bij zet die modern abstract maar zo is samengesteld dat hij wordt opgenomen in het groen door het gehele dak te bedekken met groene dakbedekking. Dan kan je niet anders dan daar een stuk abstractie bij te brengen. Dat houdt in dat; met een paar minimale elementen moet die tuin eigenlijk al kloppen. Bijzonder aan deze opdrachtgever was ook echt een wens voor een verscheidene dieren verblijven, zoals een alpacaweide, voliere en een vijver voor de koikarpers. Als je dan begint bij het begin dan moet je die producten op papier met lijnen aan elkaar brengen middels loop en zichtlijnen met als uitgangspunt dat je Het Goede Buitenleven op elke plek weet te ervaren. 

Deze moderne woning kent ook een split-level terras. Dit terras vormt in potentie een warme en intieme plek om jezelf terug te trekken.  Dat ervaar je direct en dan conformeer je je als ontwerper ook aan die ruimte om de potentie werkelijkheid te maken. Om die warmte vast te houden een groene oase te creĆ«ren zijn de muren rondom het terras volledig begroeid en is op het terras zelf gewerkt met mediterrane beplanting.

In een abstracte minimalistische tuin heb je veel groen. En dat past in deze tuin ook perfect. Wil je meer kleuren laten terugkomen, dan kan je ervoor kiezen de basis groen te houden en de kleur aan te vullen middels plantenpotten. Dat kan hier heel goed. Als een locatie, de woning, de tuin gewoon kloppen, kan van Het Goede Buitenleven worden genoten van de puurheid.

Ga terug naar het overzicht
De ultieme buitenbeleving

Aflevering

Alles over de ultieme buitenbeleving

In Het Goede Buitenleven komen alle facetten van de ultieme buitenbeleving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De locatie en het ontwerp
  • Beplanting en biodiversiteit
  • Verbinding binnen- en buiten
  • Outdoor cooking
  • Tuinverlichting
  • Privacy en beveiliging
  • Tuinmeubelen
  • Wellness en zwemvijvers

Bekijk de afleveringen

Onze blogs

Onze blogs

Wil je alle ins- en outs weten rondom Het Goede Buitenleven, onze prachtige projecten en onze teamleden? Neem dan vlug een kijkje op onze blogpagina en mis niks.

Lees onze blogs