Lees alles over tuinen

Aflevering 7 – Moderne kapschuur woning

×
Ga terug naar het overzicht

Het was een blank, ruw en ontgonnen terrein. Volledig overwoekerd en doorgroeid en ook de woning bestond nog maar uit een paar resterende palen met een dak erboven Dan moeten voelen hoe je daar met plezier gaat leven is een intense zoektocht. En die zoektocht begin je analytisch. Je gaat eerst ervaren.  Wat voel en zie je als je rondt loopt. Waar staat de zon.

Hoe groot is het gebouw nu echt of hoe groot gaat het worden. Hoe groot is de tuin. Wat in deze tuin dan snel duidelijk wordt is de locatie en open omgeving die eigenlijk al voor zich spreekt. Daar waar we erin getraind zijn om met design dingen juist uit het zicht te halen, wil je hier juist de landerijen blijven zien en uitzicht optimaal sparen. Maar daartussen moet wel een tuin gecreëerd worden. Daarin begon allereerst goed bepalen waar de ruimtes die je wenst een plek te geven binnen het ontwerp moeten komen. Als er nog geen woning staat, dan zal je ook goed naar de plannen van de architect moeten kijken.

Om de moderne touch terug te laten komen in het tuinontwerp is het element water in gebracht. Er is een vijver neergelegd aan de voorzijde van de woning. Water leeft, het weerspiegelt, En door de positionering en uitzonderlijk lengte vormt het hier ook een mooie zichtas de landerijen in. Vijvers en waterpartijen komen voor in veel verschillende opties. Door de vijver gelijk te maken met het gazon, heeft de vijver een moderne vorm aansluitend op de woning. 

In dit ontwerp is gekozen voor een sereen en divers beplantingsplan. Er zijn ook borders gecreëerd rondom de bomen. Dit verstrekt het bosachtige effect van de bestaande bomen en geeft intimiteit terug in de uitgestrekte weides. Beplanting onder de bomen komt wel met enkele uitdagingen, zoals hoe kunnen we de bomen blijven onderhouden en ook met het aanplanten moet je rekening houden met de wortels van de bomen.

Doordat de vloer in de woning en het terras rondom de woning op gelijke hoogte zit en de raam en deur partijen praktisch drempelloos zijn ervaar je een heel sterke verbinding tussen binnen en buiten. Als je de terrassen dan rijkelijk afstyled wordt het echt een verlengde van je woning  en ontstaat er een ware tuinkamer. Het Goede Buitenleven komt echt tot leven wanneer woning en tuin perfect in elkaar overlopen en je de omgeving waar je ook bent kunt blijven ervaren.

Ga terug naar het overzicht
De ultieme buitenbeleving

Aflevering

Alles over de ultieme buitenbeleving

In Het Goede Buitenleven komen alle facetten van de ultieme buitenbeleving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De locatie en het ontwerp
  • Beplanting en biodiversiteit
  • Verbinding binnen- en buiten
  • Outdoor cooking
  • Tuinverlichting
  • Privacy en beveiliging
  • Tuinmeubelen
  • Wellness en zwemvijvers

Bekijk de afleveringen

Onze blogs

Onze blogs

Wil je alle ins- en outs weten rondom Het Goede Buitenleven, onze prachtige projecten en onze teamleden? Neem dan vlug een kijkje op onze blogpagina en mis niks.

Lees onze blogs