Lees alles over tuinen

Aflevering 4 – Wellness tuin aan het water

×
Ga terug naar het overzicht

Er bestond één groot terras met verschillende hoogte verschillen. De uitdaging bestond dan ook een visie te vormen deze hoogte verschillen met elkaar in harmonie te brengen. De verbinding vanaf het hoogste terras tot aan het terras aan het water.

Het eerste terras ligt tegen de woning aan. Goed om over na te denk bij het ontwerpen is hoe gebruik je bepaalde plekken. Het eerste terras ligt tegen de woning aan. Daar wordt geleefd en daar ervaar je binnen en buiten het sterkste.

Om een sterk binnen en buiten gevoel te creëren gebruik je bestrating die goed aansluit op de woning, voorkom je dat er plassen blijven liggen en creëer je groen om het uitdagender te maken om van je buitendomein te genieten.

Om de verschillende hoogte uiteindelijk met elkaar in balans te brengen. Moet je op locatie de ruimtes gaan ervaren, dan kan je een visie gaan vormen. Uiteindelijk heeft dit vorm gekregen door een luxe poolhouse te bouwen in de tuin. Het ontwerp van de poolhouse harmoniseert en tegelijkertijd accentueert de hoogteverschillen.

Door het gebouw door te trekken naar het derde level in de tuin aan het water, ontstaat eenheid. Toen deze verbinding was gecreeerd wilde we de verschillende levels, verschillende tuinen eigenlijk, wel laten spreken voor zichzelf. Om de drie verschillende levels van de tuin wel een eigen karakter te geven is gespeeld met beplanting.

De wellness tuin heeft hiermee een visie gekregen, een eenheid. Maar behoudt karakter door de diverse lagen met intieme sfeer. Door juiste toepassing van verlichting en afstyling worden de diverse lagen tuin omgetoverd tot drie extra kamers, die uitnodigen om ook in de avonduren van je buitendomein te genieten.

Ga terug naar het overzicht
De ultieme buitenbeleving

Aflevering

Alles over de ultieme buitenbeleving

In Het Goede Buitenleven komen alle facetten van de ultieme buitenbeleving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De locatie en het ontwerp
  • Beplanting en biodiversiteit
  • Verbinding binnen- en buiten
  • Outdoor cooking
  • Tuinverlichting
  • Privacy en beveiliging
  • Tuinmeubelen
  • Wellness en zwemvijvers

Bekijk de afleveringen

Onze blogs

Onze blogs

Wil je alle ins- en outs weten rondom Het Goede Buitenleven, onze prachtige projecten en onze teamleden? Neem dan vlug een kijkje op onze blogpagina en mis niks.

Lees onze blogs