Lees alles over tuinen

Aflevering 2 – Kunsttuin

×
Ga terug naar het overzicht

In deze aflevering staat de landschapstuin met moderne afwerking centraal. Hierbij hebben architectuur, kunst en natuur een essentiële plek gekregen. De grootste hulpvraag was hier; kan je nieuw en oud met elkaar samen laten komen en kan dit ook in de tuin gecreëerd worden. Kunnen we binnen en buiten met elkaar synchroniseren?

Dit project laat goed zien dat het vroegtijdig betrekken van tuinontwerper, in dit geval Buro Buiten, in een renovatie of verbouwingsproces van de woning een meerwaarde kan zijn.

Verbinding te creëren

Het gezinsleven, met dieren, natuur en een voorliefde voor kunst vraagt de om het scheppen van harmonie tussen deze aspecten. Belangrijk hierbij is het nadenken over het creëren van overgangen en verbindingen. Harde architectuur met abstracte elementen verzachten. Water natuurlijk maken en een centrale plek geven en terug laten komen om verbinding te creëren is hier goed gelukt.

Architectuur en natuur

Moderne gebouwen hebben vaak veel raampartijen. Hier wil je ook rust tegenover zetten. In deze tuin is een toonvoorbeeld hoe water hierin een verbindende factor kan zijn door architectuur en natuur in elkaar te laten overglijden. En hiermee een verbinden leggen die respect voor het originele laat terugkomen. Dit heeft erin geresulteerd dat passende bestrating en afgeschermd glooiende beplanting het plein voor het woonhuis een eigen klassieke plek heeft.

Onderhoud

Een uitdaging in deze tuin en andere grote tuinen met veel elementen zoals verlichting, zwemvijfers, is de infrastructuur. Hierbij gaat het niet alleen om wegwerken, maar ook kan je er nog bij voor onderhoud of updates in de techniek en hoe zorgen we ervoor dat het jaren goed blijft draaien.

Naast het centrale element water, zorgt ook de volwassen beplanting en bomen voor een enorme kracht. Groot groen kent weer zijn eigen uitdagingen, zoals de aanplanting ervan en gezondheid.

Klassiek en modern

Binnen en buiten met elkaar verbinden begint bij een goede visie vormgegeven in een ontwerp. Maar afstyling met meubels en verlichting geeft net het extra accent op de plekken die je wil aanstippen. Om de verbinding tussen klassiek en modern is gekozen om juist bij het moderne bijgebouw zachte en warme elementen terug te laten komen, zoals hout en textiel.

Op het klassieke plein is juist aansluiting gezocht bij moderne meubels op klassieke bestrating. De grote ruimtes in deze tuin spreken voor zich zelf, maar plaats er toch eens bijzonder kustwerk, plantenpot of lounge voor de wauw-factor.

Daar waar alle elementen weloverwogen bij elkaar komen, ontstaat een tuin met beleving. Waarin ultiem van Het Goede Buitenleven kan worden genoten. 

Bekijk de aflevering

Ga terug naar het overzicht
De ultieme buitenbeleving

Aflevering

Alles over de ultieme buitenbeleving

In Het Goede Buitenleven komen alle facetten van de ultieme buitenbeleving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De locatie en het ontwerp
  • Beplanting en biodiversiteit
  • Verbinding binnen- en buiten
  • Outdoor cooking
  • Tuinverlichting
  • Privacy en beveiliging
  • Tuinmeubelen
  • Wellness en zwemvijvers

Bekijk de afleveringen

Onze blogs

Onze blogs

Wil je alle ins- en outs weten rondom Het Goede Buitenleven, onze prachtige projecten en onze teamleden? Neem dan vlug een kijkje op onze blogpagina en mis niks.

Lees onze blogs